stop het zwanendriften

HET ZWANENDRIFTEN MAG HELAAS NOG VERDER GAAN.

We hadden verwacht dat per maart 2013 als de ontheffingen waren verlopen er geen nieuwe ontheffingen zouden worden afgegeven maar helaas sinds oktober dit jaar zijn er weer twee ontheffingen afgegeven met een ringplicht erbij dat inhoud dat ze zwanen mogen fokken als siervogels en ook zo mogen verhandelen.

Dit houd in dat ze de zwanen ook nog steeds mogen leeuwieken wat inhoud dat de jonge zwanen gevangen worden en er vervolgens een stukje van hun vleugel wordt verwijderd wat heel klein lijkt is natuurlijk op het moment dat de zwaan groeit het groter is dan dat kleine stukje wat voor de zwaan uiteindelijk inhoud dat hij/zij nooit kunnen vliegen!!! Hier naast een foto van geleeuwiekte zwaan.
Dus als er voedsel tekort zou zijn kunnen niet weg vliegen om op zoek te gaan naar een plek waar wel voldoende voedsel is en als er gevaar is kan hij/zij ook niet weg wat volgens mij betekend dat de zwaan is overgelaten aan haar/zijn lot.
Mocht u dit niet fijn vinden kunt u via de link hieronder een petitie tekenen tegen het zwanendriften, tevens is op deze website te zien bij foto’s hoe een geleeuwiekte zwaan eruit ziet als hij/zij volwassen is om u een goed beeld te geven.

http://www.stophetzwanendriften.nl/#.UoN1B4cGuQ0.facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *