Verdrietig nieuws.

Verdrietig nieuws waarbij verschillende emoties bij komen kijken.

Gisteren 6 mei weer op pad om onze zwanen te bezoeken. Alles ging goed tot dat ik bij de Nieuwegeinse golfclub kwam. Men wist mij te vertellen dat de zwanen van het nest af waren en toen gingen er alarmbellen af bij. Samen met iemand van de golfclub naar het nest en ja geen zwanen op of bij het nest nog meer alarmbellen gingen af. Er werd mij aangeboden een paar laarzen te lenen om het nest te onderzoeken. Eerst contact gehad met de RUD of zij mij toestemming gaven om het nest te onderzoeken en dat kreeg ik dus snel de laarzen geleend en toen terug naar het nest. Het water in en ja het water was net iets dieper dan de laarzen hoog waren. Het voelde voor mij of ik inbreuk maakte in het nest ( geen fijn gevoel) en ja dan moet je laagje voor laagje het riet en gras verwijderen na een tijdje vond ik resten van eieren schalen hooguit van 2 eieren maar verder trof ik niets aan. Ik wist en heb het op foto dat er 7 eieren in lagen en daarvan uitgaande wist ik ook dat die pas 15 mei konden uitkomen.

Of te wel wat is hier gebeurt? Om zeker te zijn dat ik geen verkeerde melding maakt contact gehad met wildbeheer en die zei dat er geen ontheffing was gegeven al daar voor nest reductie. Dus melding gemaakt bij de RUD. Dit koppel zwanen is al vaker slachtoffer geweest dus het is erg zuur nu ze een andere plek hadden uitgekozen en het weer gebeurt is. Dus bij de golfbaan zullen dit jaar weer geen jonge zwanen zijn.

3 gedachten over “Verdrietig nieuws.”

  1. Beste lezer
    Bij ons waren er een koppel aan het broeden maar ik heb ze nu al in geen twee dagen maar gezien.Er liggen eieren in het nest maar geen zwanen meer wat te doen
    Johannes hendriks Oss

  2. Beste lezer
    Er waren bij ons een koppel zwanen aan het broeden en nu heb ik ze al twee dagen niet gezien.Ze hebben het nest verlaten en zijn nog niet terug gekeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *