zullen alle eieren uitgekomen zijn?

Zullen er nog meer of alle nesten uitgekomen zijn…………

Wat is de status nu op 1 juni 2013 betreffende het uitkomen van de eieren.

Nest een dat ie uitgekomen op 16 en 17 mei heeft acht witte jongen zoals u in het vorige artikel kon lezen, nu we twee weken verder zijn kan ik melden dat alle acht jongen er nog zijn al is er een rede voor ongerustheid omtrend een jong zwaantje.

Het zwaantje lijkt een afwijking te hebben aan één van zijn poten. Eén van zijn poten blijft vast zitten en daardoor kan hij er niet op staan wat voor het zwaantje erg moeilijk is om het water uit te komen of te lopen op het land. Zwemmen lukt wel en soms zie ik dat de flipper/voet wel beweegt. Momenteel laten het kleine zwaantje gewoon zitten en hopen dat het goed komt. Het evt. weg vangen is niet echt veilig gezien dat door z’n actie er onrust kan ontstaan met de kans dat dan de andere zwaantje misschien verstoten kunnen worden door de ouders.

Nest twee is uitgekomen op 25 mei met toen drie jongen en op 26 mei is het vierde jongen uitgekomen helaas is het vijfde ei niet uitgekomen. Deze zijn nu dus een week oud en in die week is er een zwaantje verdwenen en zijn er nog drie grijse zwaantjes.

nest drie is uitgekomen op op 23 mei en daar zijn zeven jongen uit gekomen en dat zijn drie witte en vier grijse jongen gelukkig na ruim een week kan ik melden dat alle zwaantjes er nog zijn.

Nest vier is op dit moment bezig met uitkomen gisteren zag ik er drie jongen en vandaag vijf jongen hopelijk laat ze morgen zien hoeveel het er zijn geworden en ik hou jullie natuurlijk op de hoogte.

nest vijf zijn uit het ei gekomen op 29 en 30 mei en bestaat uit vijf witte en één grijse jonge zwaantjes zij maken het goed.

nest zes is op 30 mei zes jongen gezien alle jongen zijn witte zwaantjes ze doen het erg goed en de ouders zijn er beschermend.

nesten zeven, acht, negen en tien zijn nog druk aan het broeiden maar ook daar zullen ze wel komen

nest elf is bezig met uitkomen op dit moment is er een wit jong en nog vier eieren ik had verwacht dat er al meerder eieren uitgekomen zouden zijn gezien het eerste jong al vrijdagochtend er was en er nu al 24 uur niets is gebeurt dus afwachten maar wat het wordt. Misschien ben ik te neiuwsgierig.

Nest twaalf is inderdaad een proefnest geweest want inmiddels hebben ze er al meerdere gemaakt en weer verlaten dus ik hou deze zwanen nog gewoon in de gaten maar ik hoef daar niets bij te houden en zonder een nest zwemen ze veel verder dus niet altijd makkelijk ze te vinden.

Dit is het voor nu hopelijk kan ik de volgend keer melden dat ook de laatste vier nesten zijn uitgekomen. tot dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *