geleewiekte zwaan in nood

Op 17 maart 2014 kwam ik tijdens mijn ronde langs de zwanen een zwaan tegen in het Amsterdamse Rijnkanaal wat normaal gesproken geen probleem zou zijn allen in dit geval was dat anders

De zwaan die daar zat kwam gelijk naar me toe gezwommen en dat verraadde wie hij was.

Hij was de weduwnaar die geleewiekt is en in de slootjes naast het kanaal hoort te zwemmen. Omdat hij geleewiekt is kan hij niet op eigen krachten uit het kanaal komen en in het kanaal is geen voedsel voor hem dus moest ik kijken of ik hem eruit kon krijgen. Samen met de Dierenambulance Houten het geprobeerd met een vangstok voor zwanen maar helaas wist hij wat dat voor een stok was en zwom vrolijk weer weg, vervolgens toen de brandweer gebeld met een hulp vraag en gelukkig waren zij in het bezit van een boot en kwamen helpen. Samen met de brandweer in de boot achter de zwaan aan en na een klein tijdje heb ik hem kunnen vangen en vervolgens weer in zijn eigen vertrouwde slootje terug gezet. Met behulp van Dierenambulance Houten en Brandweer Houten allen bedankt.

Gelukkig was hij op tijd terug en was zijn nieuwe vrouwtje gebleven en hebben ze toch ook nog een nest gemaakt en jongen gehad!! Was dus echt een goede actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *