werkbezoek Almere

Op 15 mei ben ik op werkbezoek geweest in almere bij Henk Koffijberg van Zwanenwerkgroep Flevolandgroep.

Ik werd netjes opgewacht op het station en we hebben een lekkere kop koffie genuttigd om vervolgens naar een aantal zwanen te gaan kijken.

We hebben bij meerdere nesten gekeken en we hebben ook al zwanen met jongen gezien, er was zelfs een nest dat aan het uitkomen was.

Wat erg mooi en fijn was om te zien is dat alle zwanen hun vleugers intact waren!!!

Deze dag heb ik weer heel veel informatie gekregen, maar ik heb Henk ook iets nieuws kunnen vertellen wat hij nog niet eerder had opgemerkt. Zwanen op het nest komen aan hun vocht door na een bui de regendruppels van hun veren op te drinken.

Het allermooiste van die dag was het bezoek aan de soos, of te wel een plek waar ongeveer 45 jongvolwassen zwanen samenzitten. We konden rustig bij deze zwanen gaan zitten en al snel waren we omringd met zwanen die alleen maar wat brood wilden hebben en totaal niet agressief waren. Een ontzettend mooie ervaring.

Er waren in deze groep nog drie zwanen die nog niet geringd waren. Henk ringt deze dieren om ze beter te kunnen volgen en meer van de zwanen te leren. We hadden gelukkig twee van de drie zwanen kunnen vangen en ik heb kunnen zien hoe Henk dit doet en welke gegevens hij bijhoudt. In dit geval waren het twee mannetjes.

Er was voor die dag veel regen voorspeld, maar dat is gelukkig niet uitgekomen en we hadden op het eind van de dag zelfs nog een beetje zon….

Het was een mooie en zeer leerzame dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *