Toen de kou wegtrok?

De kou trekt echt weg uit Nederlanden gelukkig kan ik melden dat er nu

meer nesten zijn. Nog niet alle zwanenkoppels hebben al een nest maar op vrijdag 12 april heb ik het tweede nest gevonden met een ei.

Maandag 15 april weer alle plekken bezocht

en toen vond ik het derde nest met 6 eieren en het begin van het vierde nest. De andere zwanenkoppels zaten wel in de buurt van het oude nest maar zijn nog niet bezig. Mogelijk zijn er twee koppels van vorig jaar niet meer compleet omdat hun partner is overleden, hopelijk vinden deze snel een nieuwe partner!

Vandaag 17 april samen met Henk Koffijberg van Zwanenwerkgroep Flevoland op pad geweest in Houten.

Henk Koffijberg bestudeert in Almere al 11 jaar knobbelzwanen en ringt zelf de zwanen om zo meer over ze te weten komen. Dus een man met veel ervaring en kennis!

We hebben alle plekken bezocht en ik kan jullie melden dat nest 1 inmiddels acht eieren heeft en ze aan het broeiden is, nest 2 inmiddels drie eieren heeft, nest 3 zeven eieren heeft en nest 4 waar het koppel op 15 april net een dag echt bezig was met hun nest heeft er nu een ei in liggen. Terwijl we op pad waren veel nieuwe informatie gehoord/gekregen. Waar ik weer mee aan de slag kan.

Ik heb Henk Koffijberg gevraagd of hij iets zou willen schrijven over zijn bezoek aan Houten voor op de site, zodra dat binnen is plaats ik deze op de website.

Willen jullie op de hoogte blijven??

Ik probeer ééns in de twee weken een nieuwe artikel te plaatsen over de zwanen in Houten en over hoe ver ze zijn met hun nesten, eieren en hun jongen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *