Gelukkig meerdere nesten gevonden

Het is nu 28 april dus even een update over bestaande nesten en nieuwe nesten.

Nest een: moeder is druk aan het broeden op haar 8 eieren. Hopelijk komen over ongeveer 14 dagen de eerste jongen uit.

Nest twee: al 5 eieren gezien en het koppel maakt het goed. Nu nog even wachten tot het laatste ei gelegd is en dan gaat ze broeden.

Nest drie: het laatste ei is gelegd en ze is nu aan het broeden op 7 eieren. Hopelijk komen over ongeveer 21 dagen ook daar de eerste jongen.

Sinds 17 april gelukkig nog meer nesten gevonden dus gaan we vrolijk verder.

Nest vijf: iets verplaatst ten opzichte van hun plek vorig jaar, nu met momenteel ca. 5 a 6 eieren. Ze laten niet altijd hun eieren zien, vandaag dat ik het nog niet met zekerheid kan zeggen.

Nest zes: heeft momenteel 6 eieren en maken het goed.

Nest zeven: is er ook weer en ik heb zeker al 1 ei kunnen zien liggen. Het nest ligt in het water en ik kan helaas niet alles volgen, maar hou het in de gaten.

Nest acht: heb ik op 24 april gevonden toen ik was uitgenodigd op de Nieuwegeinse Golfclub. Samen met de heer P. Bartels op de golfbaan gezocht naar zwanennesten en die hebben we ook gevonden. Twee stuks zelfs. Nest acht kan ik niet makkelijk benaderen, maar we blijven het nest volgen en wie weet dat het toch een keertje lukt om te zien hoeveel eieren ze hebben.

Nest negen: is iets makkelijker te zien en die hadden toen al 3 eieren. Omdat dit nest in het water naast de baan (niet in een hindernis) ligt hou ik deze van een afstand in de gaten. Ik heb al wel twee nieuwe afspraken staan om onder begeleiding op de baan te gaan kijken hoeveel eieren er liggen. Normaal ga ik drie keer per week de nesten langs, maar omdat dit nest zo mooi en tevens op een plek ligt waar je niet zomaar na toe kunt lopen (gezien het gevaar van golfballen) hebben we dit zo afgesproken. Ik ben er heel erg blij mee dat dit zo kan. Tevens wil ik de heer P.Bartels en de Nieuwegeinse Golfclub bedanken voor de uitnodiging en gastvrijheid.

Wordt binnenkort vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *