Eerste eieren gevonden.

Op eerste paasdag heb ik het eerste zwanenei van het nieuwe seizoen gevonden. Op dit moment is dit ook het enige

nest waar zwanen actief zijn. Waarschijnlijk is de kou hier de oorzaak van, aangezien vorig jaar rond deze tijd er meerdere nesten waren met eieren erin. Hopelijk trekt de kou snel weg en gaan de andere koppels ook snel aan de slag met het bouwen van hun nieuwe nesten. Vandaag, drie dagen na de ontdekking van het eerste ei, waren er al drie eieren in het nest. Twee ervan waren goed zichtbaar en het derde was verstopt onder wat bladeren. Vorig jaar had hetzelfde koppel een nest met zeven eieren, waarvan er zes zijn uitgekomen. Na twee weken waren van de zes jongen er nog vijf in leven. Ik ben benieuwd hoeveel eieren ik dit jaar uiteindelijk in dit nest zal aantreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *