Eindstand 2015

alleenstaande papa
alleenstaande papa
2015 was een zeer bewogen jaar. Stop het Zwanendriften ging door een verbod op Zwanendriften zou er nu komen met ingang van juli 2016. Tegelijk met de invoering van de nieuwe natuurwet. De video’s over het Zwanendriften ging over internet en tv. Dit jaar had ik 17 Locaties

16 koppel zwanen en 14 nesten waarvan ik er 12 van heb kunnen tellen met 80 getelde eieren waarvan er 66 jongen zijn uit gekomen en er 46 jongen zwanen zijn groot gebracht. Dit jaar 3 dode zwanen en twee volwassen zwanen en jongen vermist. Helaas heb ik die ook niet meer terug gevonden. Dit hielt in dat er twee alleenstaande ouders waren met jongen. Een alleenstaande moeder met 3 jongen en een alleenstaande vader met in het begin twee jongen nog. Deze jongen waren net twee weken oud en dus nog erg kwetsbaar.
Toen ik het alleenstaande gezin tegen kwam heb ik gelukkig van Stichting Vogelopvang Utrecht speciaal voer gekregen om de jongen te voeren omdat we niet wisten of pa zwaan het wel zou redden met de jongen. Ik ging iedere dag langs en helaas na 4 dagen was er nog maar een jong over. Gelukkig kan ik melden dat dit jong wel groot gebracht is en tot op heden bij zijn pa verblijft. Zijn pa was (sinds ik dit werk begon) al met zijn tweede vrouwtje. Het eerste vrouwtje was helaas aan gereden en heeft dat niet overleefd. Daarna is hij een jaar allen geweest en toen kwam er een nieuw vrouwtje binnen gevlogen. Dit mannetje is hetzelfde mannetje als in het bericht van de Geleewiekte zwaan in Nood. Met dit vrouwtje heeft hij twee keer jongen gekregen. Nu maar hopen dat er weer een nieuw vrouwtje komt binnen vliegen.

De toenamen in nesten is gekomen omdat er twee nieuwe koppels waren met een nest en beide koppels hebben het zeer goed gedaan met hun jongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *