Hereniging van een koppel zwanen.

Op 15 maart 2016 heb ik twee zwanen herenigd. Het mannetje is op 13 maart door de dierenambulance Houten opgehaald en naar de Vogelopvang gebracht. Dit omdat de zwanen eerder in gevecht

zijn geweest met andere zwanen die hun leefgebied wilde overnemen. Tijdens deze gevechten is het mannetje gewond geraakt en moest dus naar de opvang. Het zwanenkoppel waar het om gaat zijn beide geleewiekt en kunnen dus ook niet vluchten. En in het al gemeen zijn deze zwanen door hun handicap ook in de minderheid tijdens de gevechten. Als de zwanen dan na een tijdje weer herenigd worden zie je echt een prachtig ritueel. Het begint al als ze elkaar zien door te roepen naar elkaar. Ik hou het mannetje nog even vast om zeker te zijn dat het vrouwtje goed gestemd is en vervolgens laat ik het mannetje gaan en dan is er een prachtig ritueel!!!

Ik kan nu ook melden dat dit koppel behalve dat ze blij zijn weer bij elkaar ze nu ook al weer een nest hebben met eieren!!!!!! Dus het is echt de moeite waard om zwanen te redden en vooral het de moeite waard is om ze dan ook weer in hun eigen gebied en hun partner terug te plaatsen.

Kijk en geniet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *