Waar meld ik gewonde knobbelzwanen/wilde dieren?

Bij een knobbelzwaan in nood kan gebeld worden naar de Dieren Alarm Centrale (alleen voor bepaalde plaatsen in Midden-Nederland) op nummer 0900-2000112. De telefonistes geven advies, en sturen indien nodig direct een ambulance. Deze ambulances rijden in een aantal plaatsen in Midden-Nederland.

Er kan ook direct worden gebeld met de dierenambulance (landelijk nummer voor dierenambulances en dierenhulpdiensten is 0900-0245). Op de volgende website staat informatie over dierenambulances en een kaart waarbij doorgeklikt kan worden naar de dierenambulance in het betreffende gebied van de provincie Utrecht: http://www.dierenambulanceutrecht.nl/

Bij meldpunt 144 Red een dier kan mishandeling of verwaarlozing van dieren gemeld worden. Ook als een dier in acute nood verkeerd, gewond is, of een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert, kan gebeld worden met 144.

Speciaal opgeleide politiemensen beoordelen de meldingen en sturen zo nodig het regionale politiekorps op een dier in nood af. Ook kunnen zij een dierenambulance of de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) voor gezelschapsdieren en de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor bedrijfsmatig gehouden dieren inschakelen.

Het meldnummer 144 is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Is 144 om technische redenen niet bereikbaar? Dan kan gebeld worden met de politie via het landelijke nummer 0900-8844, of voor spoed 112.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *