Hulp nodig voor de zwanen in Nederland. Help Mee!

Al drie broedjaren worden zwanen in Nederland getroffen door onverklaarbare verdwijningen van: zwanen eieren, jongen en soms ook volwassen zwanen.

Hoe kunt u helpen?

  1. U ziet een verdachte situaties (u ziet gebeuren dat het weg gehaald wordt) bel gelijk 112!
  2. U ziet een vreemde situatie, het nest is al verstoord, meld dit en de locatie bij de uitvoeringsdienst/omgevingsdienst van u provincie of de provincie zelf. Dit is ook te vinden via www.omgevingsdienst.nl hier vind u informatie onder welke dienst u valt en kunt u gelijk naar de juist afdeling vragen. Als u beelden heeft van het nest met eieren en het nest zonder eieren deze graag met hun delen.
  3. Bij een vreemde situatie als bij 2 omschreven is melden via een meldingsformulier op de politiewebsite wenselijk. www.politie.nl Als u beelden heeft van het nest met eieren en het nest zonder eieren deze graag met hun delen.
  4. Bij een vreemde situatie als bij 2 ook uw gemeente inlichten zodat ook zij op kunnen opletten en weten wat er speelt.

Dit betekent dat u op meerdere plekken aan de bel moet trekken, dit komt omdat er op dit vlak mijn inziens niet voldoende gecommuniceerd wordt tussen des betreffende instanties.

Hopelijk door al uw meldingen komt daar in de toekomst verandering in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *