Donald een geleewiekte man zwaan die zich lekker uitslooft tijdens het badderen

Donald is een geleewiekte zwaan en is zich hier aan het uitsloven tijdens het badderen.

Badderen kan gewoon met een beetje onder dompelen en even poetsen en even slaan met de vleugels maar het kan ook met heel veel bombarie en dat is een heel mooi en soms ook spectaculair.
Als je goed kijkt kun je zien dat hij geleewiekt is. Volgens de ring is hij van 2003 of iets ouder dus is hij zeker 12 jaar oud. Toen ik kennis maakte met Donald was er ook een Katrin maar die is in begin 2013 overleden en na twee maanden was er een nieuwe partner. In het seizoen 2013 kwam er geen nest met de nieuwe partner dit is zeer waarschijnlijk omdat de nieuwe partner nog niet geslachtsrijp was. In 2014 en 2015 hadden wel een nest. Aangezien het vrouwtje altijd bepaald waar het nest komt in het gebied van het mannetje was het even afwachten waar dit zou zijn. Zij koos een andere plek dan het eerste vrouwtje en in eerste instantie leek het erop dat dat een mooie en geschikte plaats zou zijn.
Maar op het moment dat de eieren uitkwamen bleek het anders te zijn de eksters en kraaien zaten te wachten tot mama of papa even niet opletten en vlogen snel over het nest en pikte het ene na het andere jong uit het nest. In 2015 was het net weer daar alleen leek het erop nu beter te gaan want moeders lette beter op alleen na twee weken waren helaas toch alle jongen weg. Nu in 2016 heeft het vrouwtje toch een andere locatie gekozen en tot mijn verbazing dezelfde plek als Katrin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *