oeps wel of niet weg lopen?

Een Knobbelzwaan is zich heerlijk aan het poetsen op de zwanensoos in Almere. Een soos = een groep zwanen die bestaan uit jong volwassen en niet broedende zwanen. Ik zelf vergelijk ze wel een met hangjongen maar dan de zwanen variant.

De soos is ook een soort van dating plek waar zwanen op zoek zijn naar een partner.Tijdens het ringen van de zwanen met Zwanenwerkgroep Flevoland waren we ook even bij de soos waar ik ook even aan het filmen was. Tijdens het filmen hoor ik plons plons plons waar ik normaal op moet reageren omdat pa of ma dan intocht zou zijn. Gelukkig sta ik hier bij de soos en kan ik gewoon blijven staan en genieten!! Waarom kan ik blijven staan en genieten? omdat een soos geen gebied verdedigd voelen zij zich ook niet gauw bedreigt en dus ook niet gaan aanvallen. Waardoor we dus rustig kunnen blijven staan en genieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *